Profilaktyka chorób neurodegeneracyjnych.
Dieta kapuściana polega na tym, że do jadłospisu codziennego dodaje się dużą ilość warzyw. Warzywa to wybitnie bogate źródło witamin, mikroelementów, a nawet błonnika. To naturalnie dzięki ich spożyciu, jelita się dezynfekują, nadwyżka kilogramów maleje i człowiek czuje się zdrowszy. Jest to dieta krótkotrwała ze względu na braki białka i wapnia, których człowiek także pożąda, a nie ma ich w warzywach – sprawdź http://www.nasz-psycholog.pl. Newralgicznym daniem tej diety jest zupa zrobiona z warzyw, po największej części kapusty włoskiej. Można ją jeść bez ograniczeń. Do tego wypada popijać dużo mineralnej wody niegazowanej, nawet 2-3 litry dziennie. To, czego nie można, to jadać słodyczy ani cukru. Tak samo alkohol jest zabroniony. Towary zbożowe oraz mleczne można jeść dopiero w następnym etapie kuracji. Jest to najczęściej 5 dzień stosowania diety. Zaletą jej stosowania jest dostępność dla wszystkich ludzi, niesłychanie chwalona przez osoby zapracowane, nie mające czasu na jedzenie. Do tego bogata jest w błonnik, który ma wielkie znaczenie dla odchudzania i zdrowia.
1. Wejdź
2. Przeglądaj
3. Sprawdź teraz
4. Więcej informacji
Zdrowie serca a regularna aktywność fizyczna.